Benvinguts!

Benvinguts!

Acabeu d'entrar en el bloc acadèmic d'en Salvador Vilalta i Berengueras.
Aquí s'hi aniran penjant les diferents pràctiques i documentació d'interés de l'assignatura Tècniques i Habilitats de lideratge que poden ser d'utilitat per aquelles persones dedicades al lideratge d'organitzacions.


dissabte, 18 de setembre del 2010

Pràctica 1 - Lideratge vs Direcció

En aquesta pràctica es fa un anàlisi de la important diferència entre el lideratge i la direcció de les organitzacions.

Veure pràctica 1

Per il·lustrar la diferència entre un líder i un directiu és de gran utilitat el següent fragment de la pel·lícula “300”.

Veure fragment de la pel·lícula "300"

Amb tant sols dues frases es veu clarament la diferència entre una figura que dirigeix, Jerjes i un autèntic líder, Leónidas.
Jerjes, el Rei dels  Perses, diu: “Jo mataria gustosament a qualsevol dels meus homes per aconseguir la victòria”, tot utilitzant els seus homes com esglaons d’una escala trepitjant-els-hi les esquenes. Leónidas, el Rei dels Espartans, li respon: “Doncs jo moriria per qualsevol dels meus homes”.
Mentre que Leónidas lluita amb soldats disposats a morir al costat del seu rei i orgullosos d’haver lluitat amb el seu líder, Jerjes fa lluitar esclaus els quals els té atemorits, és a dir, que tant poden morir a mans de l’enemic com a mans del seu propi rei. Aquest és l’origen de la diferència entre l’èxit aconseguit per uns i altres soldats.
300 soldats ben liderats estan a punt de guanyar a milers i milers de soldats mal dirigits.

3 comentaris:

  1. Salva, ets un crack!!!
    Salut kompany!!!

    ResponElimina
  2. SAlvador,
    Excel.lent exemple !!!.
    Per cert, ets l'únic amb el que no aconsegueixo apuntar-me com a seguidor ... ja ho tornaré a intentar.
    Xavi Resa

    ResponElimina